Tresselts birøkt

For tre år siden startet far og sønn Tresselt med bier som hobby. Bienes liv, deres atferd og fantastiske måter å kommunisere og fungere som samfunn fascinerte oss, og fascinerer oss fortsatt i like stor grad. Hvordan biene kan hente nektar fra blåbær, selje, løvetann, bringebær, frukttrær, geitrams, lyng og mange andre arter og gjøre dette om til honning er også nærmest magisk.
Når vi høstet honning for første gang, kjente lukten og den nydelige smaken, åpnet det seg en ny dimensjon for oss. I 2023 var vi spesielt fornøyd med en av våre sommerhonninger, og det var det grunn til, for den vant norgesmesterskap i kategorien flerblomstret flytende.
Vår honning er rå og ubehandlet, og har derfor bevart en rekke helsemessige fordeler som blant annet gir behandling og forebygging av forkjølelse. Honning smaker nydelig alene, i yoghurt, te, til frukt, i kaker, som marinade til ulike typer kjøtt eller som ingrediens i ulike drikker.
I dag har barnebarna også blitt med som birøktere på våre bigårder i Voss herad og i Åsane utenfor Bergen. Vi er opptatt av god bihelse og å lokale honninger av høy kvalitet.
Kontaktinformasjon:
Carl Petter Tresselt
Tlf: 456 64 281