Honningkake
En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!
Nok til 2 1-litersformer
450 g hvetemel
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
2 ts natron
1 ts salt
500 g honning
2 dl sterk kaffe
1,5 dl nøytral nøytral olje
150 g brunt sukker
2 stk. egg
2 dl melis
2 ss sitronsaft eller vann
Slik gjør du
Bland mel, kanel, malt ingefær, salt og brunt sukker i en bolle.
Rør sammen honning, kaffe og olje. Hell blandingen i bollen. Tilsett eggene og rør alt raskt sammen til en smidig røre.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!
Fordel røren i to 1-litersformer smurt med litt olje.
Stek kakene på 170 °C på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Legg et bakepapir over kakene om de begynner å bli mørke på toppen.
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne eller spiss kniv inn i kaken. Henger det fortsatt røre på pinnen, trenger den litt lengre steketid.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen på rist. Løsne kaken fra formen med en kniv og hvelv den ut.
Rør sammen melis og sitronsaft/vann og pynt kaken før servering.
Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.
Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.
Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.
Kilde: MatPrat.no