Honningkake_MP_77503_edited_p6eo9i_c_fill,w_708,h_312,g_auto

Honningkake

En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!

 

Nok til 2 1-litersformer

450 g hvetemel

2 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

2 ts natron

1 ts salt

500 g honning

2 dl sterk kaffe

1,5 dl nøytral nøytral olje

150 g brunt sukker

2 stk. egg

2 dl melis

2 ss sitronsaft eller vann

 

Slik gjør du

Bland mel, kanel, malt ingefær, salt og brunt sukker i en bolle.

Rør sammen honning, kaffe og olje. Hell blandingen i bollen. Tilsett eggene og rør alt raskt sammen til en smidig røre.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

 

Fordel røren i to 1-litersformer smurt med litt olje.

Stek kakene på 170 °C på nederste rille i ovnen i ca. 1 time. Legg et bakepapir over kakene om de begynner å bli mørke på toppen.

Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne eller spiss kniv inn i kaken. Henger det fortsatt røre på pinnen, trenger den litt lengre steketid.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen på rist. Løsne kaken fra formen med en kniv og hvelv den ut.

Rør sammen melis og sitronsaft/vann og pynt kaken før servering.

Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.

 

Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.

 

Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.

 

Kilde: MatPrat.no