Honning- og geitostmuffins
2 dl smuldret hvit geitost eller
hvit kremost
2 ss honning
1 ts ferskt, revet sitronskall
noen dråper vaniljeekstrakt eller
vaniljesukker etter smak
5 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 store egg
1 eggehvite
1 1/2 dl brunt sukker
2 1/2 dl melk
3/4 dl olivenolje
3 dl tørket fiken, hakket
3 ss perlesukker
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader. Finn fram 12 muffinsformer
og pensle dem. Bland geitost, honning, sitronskall og
2–3 dråper vaniljeekstrakt godt, og sett til side. Bland mel,
bakepulver og salt godt sammen og sett til side. Pisk egg
og eggehvite godt, og tilsett brunt sukker og eventuelt litt
mer vaniljesukker. Alt blandes godt til sukkeret er mest
mulig oppløst.
Tilsett gradvis melk og olje, og visp til røra er jevn. Tilsett
det tørre og bland forsiktig sammen til du har en fin røre.
Til slutt foldes fikenen inn. Fordel halvparten av røren i de
tolv formene. Legg så på en god teskje med fyll på hver.
Til slutt legges siste halvdel av røren oppå. Strø et fint lag
med perlesukker på toppen. Du kan også pensle med honning,
som også er helt nydelig! Stek muffinsene til de er
fint brune og toppen så smått begynner å åpne seg, cirka
12–15 minutter. Avkjøles på rist. Nyt!
Juryens begrunnelse
«Geitost, honning og fiken i kombinasjon er utrolig vellykket. Spennende og knallgode muffins».
Signert Nanna H. Vik, Bodø – Honning-NM 2018