honning-og-geitostmuffins_kilde_honningcentralen

Honning- og geitostmuffins

2 dl smuldret hvit geitost eller

hvit kremost

2 ss honning

1 ts ferskt, revet sitronskall

noen dråper vaniljeekstrakt eller

vaniljesukker etter smak

5 dl hvetemel

1 1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 store egg

1 eggehvite

1 1/2 dl brunt sukker

2 1/2 dl melk

3/4 dl olivenolje

3 dl tørket fiken, hakket

3 ss perlesukker

 

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 grader. Finn fram 12 muffinsformer

og pensle dem. Bland geitost, honning, sitronskall og

2–3 dråper vaniljeekstrakt godt, og sett til side. Bland mel,

bakepulver og salt godt sammen og sett til side. Pisk egg

og eggehvite godt, og tilsett brunt sukker og eventuelt litt

mer vaniljesukker. Alt blandes godt til sukkeret er mest

mulig oppløst.

Tilsett gradvis melk og olje, og visp til røra er jevn. Tilsett

det tørre og bland forsiktig sammen til du har en fin røre.

Til slutt foldes fikenen inn. Fordel halvparten av røren i de

tolv formene. Legg så på en god teskje med fyll på hver.

Til slutt legges siste halvdel av røren oppå. Strø et fint lag

med perlesukker på toppen. Du kan også pensle med honning,

som også er helt nydelig! Stek muffinsene til de er

fint brune og toppen så smått begynner å åpne seg, cirka

12–15 minutter. Avkjøles på rist. Nyt!

Juryens begrunnelse

«Geitost, honning og fiken i kombinasjon er utrolig vellykket. Spennende og knallgode muffins».

 

Signert Nanna H. Vik, Bodø – Honning-NM 2018